Om Bibliotek i Västmanland

Ditt bibliotek har dörrarna öppna för alla invånare, och vill vara så nära dig det bara går. Biblioteket är en plats att besöka, höra till, bara vara, andas och drömma på.

Här kan du plugga, söka kunskap och forska. Lära mer, få ett språk och en röst. Uppleva sådant du är nyfiken på och tycker om – eller upptäcka andra, helt nya saker du inte visste fanns. Helt utan krav och utan kostnad.

Tillsammans är vi Västmanlands största kulturinstitution, den som flest invånare tar del av i vardagen. Vi vet att vårt uppdrag är viktigt för demokratin. Med det kommer ett ansvar att hela tiden bry oss om alla som behöver oss. Därför utvecklar vi nu våra bibliotek, våra tjänster och vår service. Man kan säga att vi öppnar upp för ännu mer nyfikenhet, engagemang och kunskap.

Vårt mål är att det ska bli enklare, roligare och viktigare att besöka oss på plats eller på webben – för alla åldrar och intressen.

Välkommen in!

Biblioteken i länet samarbetar

Bibliotek i Västmanland är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Arboga, Fagersta, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Norberg, Sala, Skinnskatteberg och Surahammars kommun, Västerås stad samt Region Västmanland.

Genom att samarbeta använder vi våra resurser mer ändamålsenligt samtidigt som vi kan ge bättre service och utbud för dig som använder biblioteket. Du har tillgång till hela länets biblioteksutbud och kan låna, återlämna och reservera på alla bibliotek i Västmanland.

Vi är tillsammans runt 160 medarbetare på 25 bibliotek och 3 bokbussverksamheter runt om i länet.

Om webbplatsen

Den här webbplatsen är en första version, där olika funktioner som information om öppettider och tjänster samt bibliotekskatalog och andra tjänster ligger på separata plattformar. Senare under våren kommer den fullständiga versionen av webbplatsen att lanseras, där du hittar all information, utbud och tjänster på ett ställe.