IT-hjälp

Många av biblioteken i Västmanland erbjuder IT-hjälp där du kan få hjälp att använda en mobiltelefon, surfplatta eller dator. Vi kan även hjälpa till att använda offentliga e-tjänster och webbsidor för att ta del av viktig samhällsinformation.

Arboga bibliotek

Vill du få hjälp med att börja använda din iPad eller Android surfplatta? Vill du använda din smarta mobil till annat än att ringa? 
Boka en tid med Andreas eller Ali. Du kan ta med din egen surfplatta, smarta mobil eller bärbara dator eller (om du inte har någon egen) prova en av våra.

Vi kan tyvärr inte hjälpa dig med tekniska problem. Vi kan inte heller utföra dina bankärenden eller fylla i ansökningar och blanketter. Vi visar hur du ska göra och ger allmänna råd så att du själv kan utföra dina ärenden.

Boka tid på Arboga bibliotek eller på telefon 0589-873 00.

Fagersta bibliotek

Behöver du hjälp med att använda din mobiltelefon, surfplatta eller dator? Fråga oss på Fagersta bibliotek, så försöker vi lösa ditt problem tillsammans. Du kan boka tid för personlig IT-hjälp på biblioteket, max en timme per tillfälle.

Boka tid

Boka tid på Fagersta bibliotek eller på telefon 0223-442 40.

Hallstahammars bibliotek

Ta med din surfplatta, dator eller mobiltelefon och få personlig hjälp med enklare tekniska frågor, appar och bibliotekets e-tjänster.

När? Våren 2023: 12 januari – 15 juni
Torsdagar på Hallstahammars bibliotek, klockan 14.00-16.00.

Kungsörs bibliotek

På Kungsörs bibliotek kan vi hjälpa dig med enklare och vardagliga IT-bekymmer som rör datorer, läs- och surfplattor och mobiltelefoner.

Drop-in onsdagar kl. 14.30-15.30 på Kungsörs bibliotek

Biblioteken i Köping

På It-hjälpen hjälper vi dig med vardagens teknik, som till exempel frågor om e-post, appar och andra digitala tjänster.

  • Stadsbiblioteket har drop-in onsdagar 1 februari–31 maj klockan 13–15.
  • Kolsva bibliotek har drop-in 6 mars, 3 april och 8 maj klockan 14.30–16.30.

Ta gärna med din egen apparat.

Norbergs bibliotek

Nu erbjuder vi IT-hjälp på biblioteket till dig som är 65 eller äldre. Du behöver inte ha några förkunskaper. Vi har också surfplattor med internet att låna ut till dig som behöver det.

Vår IT-pedagog Moa kan hjälpa dig med att:

  • komma igång med din mobiltelefon, surfplatta eller dator
  • komma igång med bibliotekets tjänster på internet     
  • söka information på internet   
  • visa olika sätt att ha videosamtal med familj och vänner
  • få kunskap om säkerhet på internet

Kontakt

Kontakta Moa för att få mer information på telefon 0223-291 56.

Sala stadsbibliotek

Behöver du hjälp med att använda din mobiltelefon, surfplatta eller dator? Fråga oss på biblioteket, så försöker vi lösa ditt problem tillsammans. Du kan boka tid för personlig IT-hjälp på biblioteket, max 45 minuter per tillfälle.

Boka tid

Boka tid på Sala stadsbibliotek eller på telefon 0224-74 77 00.

Skinnskattebergs bibliotek

Behöver du hjälp med att använda din mobiltelefon, surfplatta eller dator? Vill lära dig att reservera böcker eller lyssna på ljudböcker? Fråga oss på biblioteket, så försöker vi lösa ditt problem tillsammans. Du kan boka tid för personlig it-hjälp på biblioteket, max 1,5 timme per tillfälle.

Boka tid

Boka tid på Skinnskattebergs bibliotek eller på telefon 0222-51 58 45.

Surahammars bibliotek

Tillsammans med Surahammars Folkets Hus har vi teknikcafé. Det är en fantastisk möjlighet för dig som känner dig osäker på din mobiltelefon, laptop eller surfplatta. Ta med dig ditt digitala problem så hjälper vi dig.

IT-hjälp på Surahammars Folkets Hus

Teknikcafé är på Surahammars Folkets Hus en gång i månaden klockan 14.00-16.00 under januari-maj och september-december i Surahammars Folkets Hus. Datum finns i bibliotekets evenemangsfolder och på bibliotekets Facebooks sida.

Västerås stadsbibliotek

IT-hjälp online

Måndagar klockan 14.00-16.00

Få IT-hjälp av vår personal via videosamtal. Klicka på länken för att komma direkt till videosamtalet.

IT-hjälp på plats i biblioteket

Tisdagar klockan 13.00-15.00

Kom till oss så hjälper vi dig med din lap top, surfplatta eller telefon. DigidelCenter ligger på fackavdelningens nedre plan.

Kontakt

Houshnk Cheikhi, 021-39 46 06 
Katarina Eriksson, 021-39 46 33
Shorash Alhassan, 021-39 46 09