Sommarlov på biblioteket i Arboga

Pysselverkstäder

Tisdagar klockan 13.30–15.30 (OBS! Ej vecka 29)

Kom och pyssla på biblioteket! Vi har pysselworkshop för sommarlovslediga barn varje tisdag från 13.30–15.30 i vårt galleri. Uppehåll vecka 29.

Det är olika teman varje vecka, så håll utkik på affischer och våra sociala medier efter vilket tema som är aktuellt. Exempel på teman är Minecraft, superhjältar, gör dina egna leksaker och glasspinnepyssel.

Skattjakt i vår sommarstad

Alla dagar

Gå på skattjakt genom Arboga med biblioteket och vinn fina priser! Kom till biblioteket, skanna QR-koden i fönstret på barnavdelningen med din mobiltelefon och ge dig ut på en skattjakt genom vår sommarstad! Du kommer att få olika koordinater du ska ta dig till och en karta på telefonen. När du kommer fram till rätt plats får du uppdrag att lösa. När du har löst uppdraget får du nästa koordinater, och så vidare. Finns på flera nivåer som passar familjer med yngre barn, äldre barn och ungdomar.

Tillgänglig hela sommaren, kräver mobiltelefon med data.

Se här! – Konstverkstad

Torsdag 11 augusti klockan 13.00 – 15.00

En spännande workshop med konstnären Jenny Käll i galleriet. Vi skapar pilar och andra bilder i olika material. För barn mellan 6 och 10 år. Konstnären Jenny Käll är aktuell under Medeltidsdagarna med tillfälliga skulpturer av sten i stadskärnan.