Se på film på biblioteket. Vi visar 7 spännande och bra filmer under vintern. För vuxna. Begränsat antal platser. Fika och samtal efter filmen. Föranmäl intresse till biblioteket.

De filmer vi kommer att visa är: 

3/11 Snowpiercer

Genre: Science fiction, Action
Längd: 126 min
Land: Sydkorea
Språk: Engelska
Ålder: Från 15 år
Regissör: Joon-ho Bong

Efter ett misslyckat experiment att stoppa den globala uppvärmningen, dödar en ny istid allt liv på jorden förutom en grupp människor ombord på tåget Snowpiercer. På tåget har ett klassystem växt fram, men missnöjet växer och en revolution kommer allt närmare.

Från sydkoreanske Guldpalmsvinnaren Bong Joon Ho.

10/11 Winter’s bone

Genre: Drama
Längd: 101 min
Land: USA
Språk: Engelska
Ålder: Från 15 år
Regissör: Debra Granik

17-åriga Ree Dolly beger sig in i de råa bergstrakterna i Missouri på jakt efter sin försvunne far. Likt många i området är han amfetaminlangare och har pantsatt familjens hus innan han lämnat dem. För Ree börjar nu ett farligt sökande i de kriminella kretsar där hennes pappa umgåtts, och hon möts av hot och fientlig tystnad. Den orädda Ree riskerar sitt liv för att rädda sin familj och ta reda på den skrämmande sanningen.

"En sanslöst mörk och sanslöst bra berättelse." Jane Magnusson, DN Kultur

17/11 Kapernaum

Genre: Drama
Längd: 126 min
Land: Libanon
Språk: Arabiska
Ålder: Från 15 år
Regissör: Nadine Labaki

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck - han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro - kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta.

Oscarsnominerade Kapernaum gör ett segertåg över världen - alla berörs av lille Zain Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp.

"En energisk och gripande film med barnskådespelare i världsklass." Kim Nilsson, Moviezine

24/11 Only lovers left

Genre: Romantik, Drama
Längd: 123 min
Land: USA
Språk: Engelska
Ålder: Från 15 år
Regissör: Jim Jarmusch

Adam återförenas med sin livs kärlek Eve efter att han blivit deprimerad och trött på hur det mänskliga samhället har utvecklats. Men deras hundratals år gamla kärlek blir satt på prov av Eves yngre syster, den 

1/12 Agnès stränder

Genre: Dokumentär
Längd: 110 min
Land: Frankrike
Språk: Franska
Ålder: Från 11 år
Regissör: Agnès Varda

Den franska auteurens första självbiografiska dokumentär, där Agnès Varda använder hela paletten för att måla upp sitt liv. En unik inblick i Vardas inre genom minnen, bilder och berättelser från hennes uppväxt i Belgien, upptäckten av fotokonsten och att vara en del av den franska nya vågen. Livet med Jacques Demy, och saknaden efter honom. Hur blir man gammal? Kan sorgen och saknaden tyna bort när gamla bekanta försvinner? Minnena är som en förvirrad flugsvärm, säger hon.

Med filmer som Cleo från 5 till 7, Min lycka, Vagabond och Efterskörd har Agnès Varda gjort film i över fem decennier. Nu vänder hon kameran mot sig själv i en filmisk sjävbiografi kring sitt arbete, sin feminism, kärleken till Jacques Demy och sin familj. Fascinerande, humoristiskt och belysande.

8/12 The man who sold his skin

Genre: Drama
Längd: 104 min
Land: Tunisien
Språk: Engelska
Ålder: Från 15 år
Regissör: Kaouther Ben Hania

Sam Ali har flytt från kriget i Syrien till Libanon, men ser ingen framtid där. Han drömmer om ett liv i Europa tillsammans med sitt livs stora kärlek Abeer. Plötsligt får han ett oväntat erbjudande. En av världens stora samtida konstnärer vill ställa ut honom som ett levande konstverk- men passet intatuerat på ryggen. En biljett till frihet? Eller tvärtom?

Den tunisiska filmskaparen Kaouther Ben Hanias drama prisades för Bästa manus på Stockholms Filmfestival och Oscarsnominerades för Bästa internationella film.

"Det är sannerligen en bildsmart film som leker med våra sinnen. Betyg: 4" Fredrik Sahlin, Kulturnyheterna SVT

15/12 Julieta

Genre: Romantik, Drama
Längd: 96 min
Land: Spanien
Språk: Spanska
Ålder: Från 11 år
Regissör: Pedro Almodóvar

Julieta bor i Madrid med sin dotter Antía. De båda lider i tystnad sedan Xoan, Julietas man och Antías pappa, har gått bort. Men ibland för inte sorg människor närmare varandra, utan längre isär. När Antía fyller arton år lämnar hon sin mamma, utan någon förklaring. Julieta söker efter henne på alla sätt hon kan, men inser snart hur lite hon faktiskt vet om sin dotter.

Julieta berättar historien om en mors kamp mot ovissheten. Men också om öde, om skuld och vad det komplexa men ofattbart mystiska är som kan få oss att överge de personer vi älskar, radera dem från våra liv som om de inte betydde något, som om de aldrig existerat.

Arrangeras av Kungsörs bibliotek. 


Information saknas

​ ​

3 dec
Evenemang, Utställning
Bildningsrum - Nina Svensson och Robert Pörschke

Fredag 3 december 2021
10:00 - 13:00

Surahammar

3 dec
Evenemang, Konst, Utställning
Utställning av Anna Samuelsson

Fredag 3 december 2021
10:00 - 18:00

Västerås

3 dec
Evenemang, Musik
Lunchkonsert

Fredag 3 december 2021
12:15 - 13:00

Västerås

3 dec
Evenemang
Fredagsfika med rösträttspionjärer

Fredag 3 december 2021
14:00 - 15:00
Hammarby kvartersbibliotek - Västerås
Västerås

3 dec
Evenemang, Konst, Utställning
Utställning - ABF:s målarcirkel

Fredag 3 december 2021
10:00 - 15:00
Skinnskattebergs bibliotek
Skinnskatteberg

4 dec
Evenemang, Konst, Utställning
Julsalong

Lördag 4 december 2021
11:00 - 15:00
Arboga stadsbibliotek
Arboga

4 dec
Evenemang, Barn och Familj
Lördag med barnen - Grisen som ville få det bättre

Lördag 4 december 2021
11:30 - 12:10

Sala

4 dec
Evenemang, Konst, Utställning
Julsalong på Kungsörs bibliotek

Lördag 4 december 2021
11:00 - 13:00
Kungsörs bibliotek
Kungsör